τα πάντα ξεκινάνε από τα παπούτσια!

Παπούτσια

Εβδομάδα μόδας του Παρισιού, οι νέες τάσεις στα Παπούτσια

Η Ελισάβετ Φάκου, μαζί με την φωτογράφο Σωτηρία Κουτσοπούλου βρέθηκαν την περασμένη εβδομάδα στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού και μας μεταφέρουν όλες τις νέες τάσεις στο χώρο του γυναικείου παπουτσιού.

paris-fashion-week-2015DSC05634 paris-fashion-week-2015_IGP5627

Η εβδομάδα μόδας του Παρισιού, έφτασε στο τέλος της και αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για μια πλήρη ανασκόπηση. Τα ρούχα δεν ήταν το παν στις επιδείξεις που είδαμε, γιατί πάντα υπάρχουν και τα παπούτσια να ολοκληρώνουν ένα τέλειο outfit. Οι τάσεις είναι ξεκάθαρες για το Φθινόπωρο/Χειμώνα του 2015, πολύ vinyl, plexi glass τακούνια σε διαφορετικό χρώμα και animal print. Και ευτυχώς δεν είναι μόνο αυτές γιατί πάντα πρέπει να έχουμε επιλογές για όλα τα γούστα. Έτσι λοιπόν σε αυτή την αναφορά μου στα καλύτερα παπούτσια της εβδομάδας μόδας, έχω εστιάσει σε ορισμένες επιλογές.

paris-fashion-week-2015_o paris-fashion-week-2015_A2X0201

Αρχικά ας μιλήσουμε για την τάση του vinyl. Οι Dior μπότες ξεπέρασαν κάθε έννοια της over the knee μπότας δίνοντας την αίσθηση του κλασσικού vinyl, κολάν, όσο προχωρούσε το μάτι όμως καταλάβαινες ότι πρόκειται για παπούτσι και μάλιστα εκπληκτικό. Το ίδιο στυλ vinyl, δηλαδή σε funky χρώματα είδαμε και στην παρουσίαση του Nicholas Kirkwood, μόνο που αυτή τη φορά μιλάμε για το κλασσικό στυλ μπαρέτας και με το τακούνι ευφάνταστο όπως μας έχει συνηθίσει ο διάσημος σχεδιαστής παπουτσιών, άλλωστε κάπως πρέπει να υποστηρίξει τον ρόλο του ως ο επίσημος υποδηματοποιός των shows της Victoria’s Secret. Και στις δυο περιπτώσεις το διάφανο τακούνι φάνηκε να είναι must.

paris-fashion-week-2015_A2X0285 paris-fashion-week-2015_A2X0054

Αν προχωρήσουμε όμως και στα υπόλοιπα, θα δούμε την αξία του χρυσού τακουνιού. Το πιο θηλυκό στοιχείο σε μια γόβα, δηλαδή το τακούνι του, βαμμένο στο χρώμα της πολυτέλειας το χρυσό. Balmain, Kirkwood και Wanda Nylon, όλοι τους δείξανε μια ιδιαίτερη προτίμηση στο χρυσό και εμείς το εκτιμήσαμε και με το παραπάνω.

paris-fashion-week-2015DSC05589 paris-fashion-week-2015_IGP5607 paris-fashion-week-2015DSC05591

Τέλος πρέπει να ομολογήσουμε πως το snake skin, που φορέθηκε πολύ φέτος, θα κάνει την εμφάνιση του και του χρόνου και μας το επιβεβαιώνει και η παρουσίαση του Wanda Nylon καθώς και το boho style του οίκου Chloé. Και λέγοντας για boho style δεν θα μπορούσαμε να αποκλείσουμε από αυτό το άρθρο τις μπότες – κορσέ που είδαμε να περνάνε μπροστά μας και φυσικά ελπίζουμε να γίνουν σύντομα δικές μας, γιατί ως γνωστών The Winter is Coming.

paris-fashion-week-2015_A2X0109

Photo credits Σωτηρία Κουτσοπούλου, style.com

Recommended