τα πάντα ξεκινάνε από τα παπούτσια!

Αθλητικά, Παπούτσια, Φροντίδα

Πλένοντας τα παπούτσια στο πλυντήριο, με προσοχή για να μη τα χαλάσουμε

Ναι, σίγουρα το πλύσιμο των παπουτσιών στο χέρι είναι πολύ καλύτερο για τα παπούτσια, αλλά πολύ πιο κουραστικό για εμάς, ειδικά εάν έχουν μαζευτεί δύο – τρία, ή και περισσότερα πάνινα ή αθλητικά παπούτσια για πλύσιμο που είναι μάλιστα και αρκετά βρόμικα. Ας κάνουμε τουλάχιστον την “διαμονή” τους μέσα στο πλυντήριο όσο μπορούμε πιο κοσμία.

1. Αφαιρούμε αρχικά τα κορδόνια και τους έξτρα πάτους που βγαίνουν και τα πλένουμε ξεχωριστά.

2. Αφαιρούμε με ένα νωπό πανί τυχών λάσπες και χώματα από τις σόλες των παπουτσιών γιατί δεν θέλουμε να λερώσουμε παραπάνω το πλυντήριο μας.

3. Βρίσκουμε μερικές παλιές φανέλες ή παλιές μαξιλαροθήκες και βάζουμε μέσα τους ένα παπούτσι σε κάθε μια. Τις κλείνουμε καλά για να μη φύγει το παπούτσι από μέσα.

4. Τοποθετούμε τα παπούτσια μέσα στον κάδο του πλυντηρίου, βάζουμε κανονικά σαπούνι, αφαλατικό και αν θέλουμε και μαλακτικό.

5. Επιλέγουμε ένα πρόγραμμα χωρίς στύψιμο, στους 30 βαθμούς και με χαμηλές στροφές για να προστατέψουμε όσο μπορούμε τα παπούτσια.

6. Τοποθετούμε στον κάδο ενδιάμεσα και κάποιες πετσέτες του μπάνιου για προστασία από χτυπήματα στα τοιχώματα του πλυντηρίου.

7. Για να στεγνώσουν τα βάζουμε σε μέρος χωρίς πολύ ζέστη και όχι σε απευθείας επαφή με τον ήλιο. Για να πάρουμε την εσωτερική υγρασία τοποθετούμε μέσα τους στεγνές πετσέτες μπάνιου ή εφημερίδες, τις οποίες τις αλλάζουμε κάθε λίγες ώρες.

Είναι σημαντικό να καταφέρουμε να τα στεγνώσουμε γρήγορα, μέσα σε 12-14 ώρες, ώστε να μη δημιουργηθούν μέσα τους βακτήρια και αρχίσουν να μυρίζουν.

Προσέξτε να μη βάλετε στο πλυντήριο παπούτσια με επιφάνειες σουέτ ή δέρμα γιατί μπορεί να καταστραφούν.

 

 

Χρησιμοποιήστε τις συμβουλές μας υπεύθυνα και με δική σας ευθύνη. 🙂

δείτε περισσότερα σχετικά προϊόντα στην κατηγορία

    Recommended